Hellu

Ska skriva lite snabbt. Har storhandlat idag. Har sålt babysittern. Ska färga håret snart. Ezio har fått en tand! Är skitsugen på en stor stark men får inte.

Heddååå

EZIO

Jag har inte laddat upp bilder på Ezio för att det känns inte så tryggt såhär på internet om ni vet vad jag menar. Men tänkte bjuda på en bild då han var nyfödd, han var 1 dag gammal.



Min bebis, han är så gosii!

NEJ!

Min lilla bebis ramlade från sängen imorse. Han sov bredvid mig, och jag vet att han kan krypa nu så jag satte spjällsängen mot min säng så att han inte ramlar. Men då hade han krypt till fotändan och ramlat därifrån! HUR!? Jag vaknade av en rejäl smäll, sen efter 3 sekunder hörde man honom skrika. Jag letade efter honom då jag trodde att han var på sängen. Där låg han på golvet, inte på rygg utan på magen (?). Han grät i ungefär 1 min sen log han, som om ingenting hade hänt. Fan vad rädd jag blev, jag blev ju helt hysterisk och letade efter märken och kände efter om han hade brutit något. ALDRIG MER! Nu får han inte vara på vår säng.

IDAG - jag har lagat mat, jag ska äta snart sen ska jag och lille Ezio till öppna förskolan. Innan vi åker hem så måste vi förbi willys för att handla lite mat.

E4AN HERE WE COME!

Nu har jag tagit mitt körkort, äntligen säger jag bara. Nu gäller det bara att fixa en bil. Jag vet vilken bil jag vill ha men det krävs ju mycket pengar, därför har jag hittat ett jobb. MEN jag kan inte börja jobba nu då Ezio bara är 6 månader gammal. Jag har inte heller mod för att lämna honom på dagis.


Nervös som fan

inför morgondagen.

Sovdags för lille Ezio

Jag sitter här på sängkanten och lär Ezio att sitta själv. Han är nu 6 månader och kan krypa men inte sitta, han lär sig väldigt fort måste jag säga. Jouni misslyckades med sina bullar igår, så idag gjorde han nya och de blev skitgoda! Jag blev överaskad haha.

Jag orkade inte göra något idag och Ezio behövde verkligen komma ut så vi åkte till busfabriken. Jag var där igår med min mamma och lillbrorsan. Denhär gången ville Jouni följa med och jag visste att han skulle älska det, så barnslig man kan vara ibland haha! Han var i bollhavet och sa "ååh jag vill göra en sak som jag inte har gjort på över 20 år - dyka". Så där dök han runt bland barnen som tittade på honom lite konstigt haha!

Ezio kommer ha det skitroligt med sin pappa sen när han blir lite äldre. Funderar om jag ska boka Ezios kalas där, det skulle vara jätteroligt! Nu ligger Ezio och stirrar på mig, det betyder att han vill höra sin sång innan han somnar. Caballito blanco och lille katt. Fan vad jag älskar honom!



Ombytta roller

Jouni står i köket och bakar bullar haha, vilken man man har alltså! Jag har ingenting att göra, eller behöver inte göra något. Han tar hand om Ezio samtidigt också, när slog han sig i huvudet? Han kom hem för en stund sedan efter att ha varit och handlat, så överaskade han mig med min favorit pudding - "nu kan du inte säga att jag aldrig tänker på dig" haha. Tack!

Ezio är lite grinig, han är trött men vill ändå inte sova. Får väll försöka igen, heddå!

Ezio fyller 6 månader idag!

Vad var det som fick mig att skrika av smärta? Vad var det som kom till världen 01.33? Vad var det som fick mig att gråta av glädje? Vad var det som vägde 3 850g? Vad var det som var 52 cm lång? Vad var det som förändrade mitt liv? Ezio, det var namnet.

Det känns som om vi kom hem igår från BB.

Hand och fot - avtryck

Jag har gjort olika hand och fot - avtryck. Degen gjorde jag hemma och det är vanligt trolldeg, gipset som man häller i sedan köper man på hobbyaffär.

Recept trolldeg:
  • 1 dl vatten
  • 2 dl mjöl
  • 1 msk olja
  • 1 dl salt
  • Karamellfärg/Hushållsfärg (INGET MÅSTE)
Gör så här:

Blanda mjöl och salt i en bunke. Blanda vattnet med hushållsfärgen du ska ha (inget måste), annars går det åt mer hushållsfärg och det blir dessutom mer jobb för dig att knåda in och få en jämn färg. Tillsätt vattnet gradvis. Knåda tills det blir en smidig deg. Arbeta in olja, så blir degen smidigare och lättare att arbeta med.

Kom igång:

1. Kavla degen så att den får plats i en plastform. Själv tog jag en vanlig glasspaket och klippte bort kanterna för att smidigare kunna göra hand trycket.
2. Tryck hand och fot (om trycket inte blir bra så kan du kavla om det).
3. Ta ett sugrör och klipp halva. Sätt båda sugrören i degen för att kunna hänga upp det sedan. INGET MÅSTE!
3. Blanda gipset (kommer inte färdigt).
4. Häll gipset i formen tills det täpper degen med 2 cm höjd.
5. Låt stå över dagen.
6. Ta bort degen från formen.
7. Ta bort degen från det stelna gipset.
8. Låt det torka ordentligt (om underdelen är fuktig).
9. Ta bort gips som finns kvar

Spara trolldegen i en plastpåse i kylen om du vill om du vill använda den igen.

Ha det roligt med ditt barn!



En lyckad fot och hand - tryck. Ezio 4 månader.

FICK GODKÄND!

Klarade teoriprovet idag, snart har man körkortet i handen.

Idag var dagen..

lite jobbig.

Jag körde lite och läraren var helt okej. På torsdag blir det mer bilkörning. Imorgon har jag tid hos läkaren, vi får se vad de har att säga om cellerna. Just nu sitter jag här i vardagsrummet och Ezio ligger i spjällsängen. Jouni är påväg till sthlm för att jobba och kommer hem imorn.

Juste mina kokosbollar väntar, ska äta lite skräpmat innan jag lägger mig. Är riktigt trött och imorgon måste vi upp väldigt tidigt.

Sysselsättning

Här sitter jag framför datorn och tv:n, jag får också springa lite fram och tillbaka för att se till att Ezio inte gör något dumt i sängen. Han är trött men mer händer det inte, jag hoppas att han somnar snart så att jag kan äta frukost och ta en skön dusch. Jag funderar vad man kan göra idag, vädret är helt okej. Det är några plusgrader med sol och klar blå himmel men marken är glasklar. Vi får se hur länge solen är framme idag då, man måste stressa sig ut för att hinna med att njuta av solen. Det finns inte så mycket att göra idag, igår däremot hade vi det riktigt trevligt. Familjen var på MAX och det var första gången för mig haha. Jag vet inte varför man alltid går till macis, de har ju skithamburgare. Nu och framöver - bara max!

Jag hann inte plugga igår heller. Jag måste sluta ljuga för mig själv och börja lita på mig själv. Man kan ju inte hålla på att skjuta upp saker jämt, man kommer ingen vart PLUS så skadar det ju inte bara mig utan Ezio också. Det är inte värt det.

Ett litet barn

Det har hänt. Jag är mänsklig. Jag vet vad smärta är, jag vet vad känslor är, jag vet vad kärlek är.
Jag har gråtit tills mitt bröst svider. Ja, jag har ångrat beslut. Jag vet känslan av att offra något. Det finns stunder då jag tappar styrkan, modet och hoppet.
Hur kan ett litet barn tillbringa så mycket, och jag menar inte bara lycka. Utan så mycket mera.

En blick från dig och du förändrar allt. Du är min styrka när jag håller på att tappa taget, du är ljuset som leder mig till något bättre, du är modet som får mig att stå upp för det onda, du är allt man kan önska sig. Mitt liv är ingenting utan dig. Du är ett levande bevis på att änglar faktist finns. Du vet inte mitt förflutna, du vet inte mitt namn, du vet inte mina svaga sidor, du vet ingenting om mig. Det enda du vet är att jag är din, bara din och du min. Ändå så kan du ge mig allt som ingen någonsin kunnat ge mig.

- Ezio Juno Niila -

Tillbaka...eller kanske inte?

Ja, jag har varit borta ett bra tag nu och funderar på att börja blogga igen. Jag har inte riktigt haft tid över för att blogga, MEN ett gott försök skadar ju aldrig.

All tid går till mitt livs första prioritering, och det är min son Ezio. Tiden då man fick välja vad man ville göra finns inte längre, utan nu handlar allting om Ezio och hans behov. Ja, man har ju fått offra mycket hos sig själv för att kunna vara en bra mamma och jag kan säga att jag är stolt över mig och min sambo. I början var jag mycket rädd för att bli den dåliga delen av mina föräldrar, men jag har kunnat kontrollera den biten. Det är en bit som man lätt kunde gräva ner, jag är glad för att jag blev något bättre.

Nu måste jag avsluta

RSS 2.0