Förlossning - lillebror påväg

Mamma ringde mig 08.58 och sade att det var dags, jag flög upp från sängen och satte på mig kläderna. Jag hann inte sminka mig så jag tog med mig nessesären, la ned den i väskan och pussade Jouni hej då. Nere vid busstationen fick jag vänta i ca 17 min på bussen, då den bara kommer varje halvtimma på morgonen en söndag. Jag var såklart nervös och orolig, jag ringde mamma för att kolla om värkarna hade kommit men hon märkte bara blödningarna men inga som helst värkar. Väl hemma hos henne åt jag snabbt och hjälpte henne ner med väskorna. Mormor och morfar väntade i bilen och då far vi. Enligt sjuksköterskorna så var förlossningsavdelningen full, men vi såg inte en enda kotte. Det var TOMT, och på något sätt så märkte jag att de var lite vilsen. De gav mamma ett rum och påminde henne om att det inte var ett hotell, vilket var lite sjukt! De verkade inte vara så sugna på att jobba just idag, men vi ska ju inte behöva ta del av deras dåliga humör utan det måste de kunna kontrollera. Nåja, väl inne i rummet så kom doktorn och mamma fick flytta till ett annat rum, han undersökte henne och kom fram till att hon var öppen med 3 cm. Hon skickades hem eftersom hon inte hade några värkar.

Nu är vi hemma hos mormor i väntan på att denhär envisa ungen ska komma ut. Mamma ringde till förlossnigsavdelningen för att veta hur hon ska märka att det är öppet med 10 cm. Sjuksköterskan visste inte riktigt och sa att hon måste in nu, mamma sade då att hon redan hade varit där i morse med skickades hem. Hon fick då höra från sjuksköterskan att värkarna måste pågå i 45 sek var 3:e min och att det ska kännas som att det trycker på.

Mamma har inga som helst värkar men har redan fått blödningar och öppnat sig med 3 cm, hon går runt lugn och ro. Hon kunde sitta och äta på mcdonalds utan problem, vilken lyx! Bäbisen kommer förmodligen ut i natt ev. tidigare.

Uppdaterar sen :)
-Heddå!

Bebis sparkar

Nu har Jouni äntligen fått känna bebisens sparkar! Hahaha, stackarn han blev lite chockad och tyckte att det kändes otroligt konstigt och läskigt! En jätteglad pappa Jouni <3


Hem ljuva hem och en hälsning till er <3



Inte världens bästa kamera, men gjorde det mesta för att få det att se okej ut åtminstånde.




8 mars...

har jag tid hos min barnmorska. Sist jag var hos henne då var jag i v 12 och vägde 55,3 kg så vi får se hur mycket jag har gått upp sedan dess haha. Jag har ingen våg hemma, så det blir en liten överaskning dära!

Senare hade jag tänkt ge er en Crib visning, nu när jag vet hur man laddar upp videos så tänkte jag varför inte. Det skulle vara roligt!

Jag vaknade för en liten stund sedan, och vädret är inte så jättebra här. Tänkte stanna hemma idag också, vill inte chansa med att gå ut och sedan bli förkyld. Jag vet inte varför det är så nuförtiden, men det spelar ingen roll vad jag har på mig, jag blir ändå sjuk så lätt. Så därför bestämde jag mig för att stanna hemma om det är superkallt och om jag inte har något viktigt att göra. Så här sitter man, får hitta på något annat istället.

OCH mammas bebis vägrar komma ut! Men det är 5 dagar kvar, hoppas att det inte går över bara. UNGE!


Face plant!



Hahahaha kan inte sluta skratta! Måste göra så mot Jouni hahaha!

Bloggfixare?

Finns det någon som kan tänka sig hjälpa mig med bloggen, skulle vilja veta hur man ändrar bakgrunden och hur man laddar upp videos. Help me :)

Nu till andra saker, hade tänkt ladda upp några jättegammla bilder:



Har flera med det är de jag kan bjuda på :)
Kovou var så litän!!

Fick lite saker igår

från mormor och morfar efter deras resa i barcelona. Blev jätteglad och det kändes jättekonstigt när man fick allt, man kan inte tro att det är dags.

Träffade Krister också och han blev chockad över magen haha, men sa att så ska en mage se ut och inte som mammas. För hon mobbar mig hela tiden om magens utseende, men det struntar jag i - tjockis.

Jag är fortfarande lite trött men kan inte sova, drömmer alldels för mycket och det är läskiga drömmar så att man vågar inte somna om!

Fan, vad kan man göra idag då? Tycker inte om vädret, tror ingen gör det!

Här har vi en gul set, kommer att se ut som en liten kyckling. Men det är till flickor, så vi får hoppas.
Sen har vi en mjukiströja med öron som var min när jag var bäbis, var tvungen och ta den för sånna finns ju inte nuförtiden och den är ju så söt.



Nappar, nappflaska, vällingbehållare, perfym, puder, filt och en tröja. :D

Today

Sitter hos mamma, vi hade bestämt att vi skulle träffas för att äta middag hos henne då. Hon ska stå för maten och jag för efterrätten, de vill testa min smulpaj. Haha vi får se vad de säger, matkritiker.

Jag och Jouni skulle egentligen gå till Erikshjälpen, men ni ser själva folks! Skitväder, så vi bestämde oss för att åka till mamma direkt. Nu sitter jag här som sagt och väntar på att tjockisen ska komma hem.

Jag gör inte så mycket just nu, Kevin sitter bredvid och ritar medan Jouni spelar på Kevins nya superdator.

Uppdaterar senare om jag orkar...

Heddååå ha det bra!


BABYSHOWER

Jag lyckades med Minestrone soppan, gud vad gott det var och efterrätten blev det smulpaj med bär och glass! Jag vet ärlig talat inte vart jag får all energi ifrån och speciellt när det gäller att laga mat. Jag har aldrig tyckt om det förrut, men nu har jag en sån stor fantasi kring mat och testar mig fram. Det blir till och med godare än mammas mat ibland (hon erkände). Jaja, NOG OM MAT som alltid. Jag har bestämt mig för att ha en babyshower och inbjudan kommer att skickas till er som jag vill ska komma. Jag och Jouni har pratat och planerat så vi kom fram till att ha denna "party" i maj. Så var beredda!

Nu ska jag kolla på film, ha det bra!


ULTRA

Jag och Jouni var på ultra idag och gud vilken buse jag har där inne! Den gjorde världens skönaste pose, hahaha den hade handen på knäet såg ut som Cecar. Den sträckte på sig och gapade, den rörde på sig så otroligt mycket så barnmorskan började skratta medan hon försökte få en bra bild! Den sträckte ut båda benen och sparkade vilt därinne, jag hade rätt den där lilla krabaten har karateträningar, barnmorskan tyckte det var roligt att den rörde på sig så envist. Jag och Jouni har bestämt oss nu att vi INTE ska veta könet, det får vi se den dan då bäbisen föds!

Fick hem en bild, så tydligt men det tog en tid innan vi fick en bra bild. Man ser till och med näsan, hakan, munnen och hjärtat! Hon fick inte med benen och fötterna då den höll på att sprattla med fötterna.
Nästa gång ska jag fråga efter en video!



Det är beräknat att bebisen föds den 20 Juli 2010, den är 18 cm lång och väger 176g. Åh gud, jag är så otroligt stolt och överlycklig! Haha! :D



OCH här är min mage! :D Där inne finns karate kid!


Städat och klart

Jag vaknade vid 12, jag kunde inte sova ordentligt. Drömmarna får mig att vakna till flera gånger, så jag förtjänade 3 timmar till mer sömn. Jag låg tillslut vaken och bara stirrade på taket, jag lände mig så seg och orkade verkligen inte gå upp trots extra sömn. Så jag slog på min ipod och kollade på next friday, där låg jag som en död fisk. Efter 1 timma eller så bestämde jag mig för att gå upp, då fick jag energi från ingenstans och bara satte fart med att storstäda. Åt lunch vid 3 och sedan blev det glass med hallon...mmm...Efter det hoppade jag in i duschen för att få bort all orenheter! Men jag blev inte nöjd efter duschen, jag fick inte nog av städningen så jag började städa ur byrån och slängde allt som inte behövdes. Nu sitte jag här och funderar om jag ska städa ur garderoben! Duracell!
Nåja, jag och mamma pratade igår om baby shower, jag funderar på att åka till sthlm och ha en liten baby shower party. Men vet inte vilka som kommer att komma, om det ens kommer några. Ska ta och prata med min man om det också tihi!

Nä nu orkar jag inte mer, vill göra något roligt!


Jag hånglar hela tiden

Har denna rubrik för det lockar fler läsare.

Sitter hos mamma och tänkte passa på att skriva några rader, jag har varit lite off när det gäller bloggen då. Men har ingenting att skriva, det mesta man har varit med om är roligare att uppleva än att ta del av det i en text. Det är inte lika roligt!

Jag kan berätta lite om bebisen som har vuxit väldigt mycket under dessa veckor, och nu ser man magen väldigt tydligt. Ärligt talat så ser det så otroligt overkligt ut, jag har alltid haft en platt mage och nu så sticker den ut (hello). Man är inte van av att se mig såhär, och tänk er i sommar då jag kommer att gå runt med en barnvagn eller bära barnet i bärsele. Hahaha, vilken bild men gud vad jag ser fram emot det och jag kommer vara så otroligt stolt över att vara mamma och ha en sån otroligt underbar sambo/pappa till barnet! Jag känner mig så otroligt beredd, en sådan stark känsla. Ja, jag är redo av att ta hela paketet och därmed överaska mig med sidor som jag inte trodde fanns. Många har frågat efter bilder, jag hade tänkt ladda upp några på torsdag.

Jouni har försökt känna bebisens sparkar men har aldrig lyckats, buse! Jag har känt de, och igår gav den lilla plutten en rejäl spark men stackars Jouni hinner aldrig fånga dessa karatesparkar. Men han har 5 månader på sig, och flera sparkar kommer så ingen panik! Mina besvär är borta, illamåendet och så. Nu kan jag äta normalt, och det är nu jag äter dubbelt. Är hungrig hela tiden och måste alltid ha något i handen, tur så talar vi bara om frukt och grönsaker. Jag vet inte och borde inte heller bry mig så mycket om det, men jag får inte i mig onyttiga saker. Jag får så dåligt samvete om jag äter sånt för jag vet att det inte gör någon nytta om jag äter skräpmat. Känner mig inte sugen på godis, chips, cola, pizza, hamburgare osv. Mmmmm äpple, morötter, championer, spenat, isbergsallad! Gud, har blivit en helt annan människa också.

Under nästa vecka så har jag ett par ärenden, jag väntar fortfarande på svar från flera håll men sånt tar ju lite tid. Jag ska ringa runt och kolla vad jag kan göra, för i april händer det grejer. Jag vill inte skryta i förtid, för det som jag vill ska ske kommer kanske inte bli av. Men jag kommer att försöka och det är ju det som räknas i längden. Jag och Jouni fyller 1 år tillsammans i April och då hade jag tänkt mig överaska honom, en resa till finland. Han skulle bli så himla glad då, och jag vill att han ska kunna få träffa sin familj också. De ses ju 1-2 gånger per år ungefär, och jag tycker så synd om honom. Så det vill jag kunna ge honom som present.

"Jag hånglar hela tiden", jag gör ju det...Förlåt!




Mitt allt, mycket finns att säga om denna underbara människa!

Älskar när han kommer fram till mig helt oväntat och ger mig en kram fylld med kärlek och trygghet. När han närmar sig mig och berättar hur mycket han älskar mig. När han finns där när man behöver honom som mest, när han lyssnar, besvarar och kommer ihåg. När han kommer och tar på magen, lutar sig ner och ger bebisen en stor puss. När han kommer och kramar mig medan han håller magen som han samtidigt säger "jag älskar er" och tittar djupt in i mina ögon. När han skojar och drar sina skämt för att få mig att le när jag är nere, när han säger "du är så gullig när du skrattar". När han pratar bebis språk och sniffar på min nacke och säger "åh, men fy på däj bäbi". När han ständigt överaskar mig flera gånger under en enda dag! Är så otroligt glad och överlycklig! <3

V.18

Barnet

Barnet är känsligt för ljus, det kan göra olika grimaser, vinka och reagerar på ljud och buffar.

Nu befinner sig hjärnan i ett händelserikt utvecklingsstadium.

Vikt 220 gram.

Mamma

Du kan ha ökat mellan ungefär tre och sex kilo vid det här laget. Det är helt normalt och du kommer att gå upp ännu mer. Det kan kännas konstigt om du är van vid en konstant vikt men viktökning är ett tecken på att allt är som det ska.

 


V.17

Barnet

Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Barnet har koncentrerat sig på att organen ska växa och utvecklas och har hittills varit ganska smal.

Nu börjar den samla på sig fett. Fettet behövs för att kunna hålla värmen när barnet kommer ut, men också för att skydda de inre organen.

Vikt 170 gram.

Mamma

Se till att fortsätta äta rätt. Du kan börja svettas mer än normalt. Detta beror på den ökade blodmängden i din kropp. Många gravida blir även täppta i näsan. Du bör undvika nässpray, men koksaltlösning går bra. Det finns som spray och pipetter. Du kan även få mer besvär med flytningar samt få smärtor i ljumskarna. Nu är det dags för ultraljudsundersökning. En del ultraljudsundersökningar görs även tidigare.

 


Sylt konversationen

En rolig sylt konversation mellan mig och bror Kevin

Kevin RH:

vet du va mamma sa..
jag spillde sylt på min hand 3 fucking gånger
o ja sa det
hon säger
Det är flytande ju
sylt är flytande
jag blev fan O.O OMG
Kovou -:
Haha och?
Kevin RH:
det lät så jävla dumt
omggg
Kovou -:
Men du vet att mamma är lite off, stackarn :)
Kevin RH:
asså just då:
sylt är flytande.. skiten va fan gele
mamma failar
Kovou -:
Meee palla
Tvätta bort skiten sen är det klart
Kevin RH:
jag gjorde fan en facepalm
sylten är flytande meli
meli visste du inte att Sylt är Flytande? D=
tänk på det
Kovou -:
Jo men och?  
Hahahaha ni är insane
Kevin RH:
jag visste inte att sylt va flytande
Kovou -:
Hahahahaha
Kevin RH:
mamma är tydligen expert på sylt  
OMG O.O
Kovou -:
Hahahaha
Kevin RH:
Sylten är flytande
Kovou -:
Hahahahaha, jag skulle ba : och tvätta bort det  
Kevin RH:
nej nej nej... tvätta inte bort den Flytande sylten
EXPERTEN mamma talar
sylt experten number ONE

- Jag tar och ringer mamma för att mobba henne lite-

Kovou -:

Hahaha man hörde dig i bakgrunden
Kevin RH:
Mamma är marmelad & Sylt expert vettu
best in sweden
hon kan allt om sylt vettu
sylt experten in da house
haha skitrolit
Kovou -:
HAHAHAHAHAHAHA
Fan jävla sylt jävel!

v.16

Barnet

Fostret är nu en liten minibebis som du skulle kunna hålla i en hand. Navelsträngens fäste flyttar ned på barnets mage för att hamna på rätt plats. Fingrar och tår är tydliga.

Barnmorskan kan höra hjärtljud med hjälp av en slags ljudförstärkare som kallas dopthone.

Mamma

En del börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd. Nu är det dags att anmäla dig till en förberedelsekurs inför förlossningen. Tala med din barnmorska.

 


RSS 2.0